q&a

Labdien. Sākās viss ar impulsīvām zibeņveida sāpēm vienā galvas pusē(kreisajā) konkrētā lokācijā, vairāk no galvas virsas. Paralēli mazliet krīt ciet ausis, bija pavisam nelieli asiņaini izdalījumi no deguna (kopā ar punķiem), pēc pāris dienām notirpa kreisās rokas divi pirksti un stāv notirpuši. Ik pa laikam tirpuma sajūta mazinās, ik pa laikam lielāka. Galvā ļoti nepatīkama sajūta.Vēl tā kā raustās, tā kā pulsē ik pa laikam (diezgan bieži) kreisās acs plakstiņš, arī zem acs un sānos. arī spiediena sajūta kreisajā acī.Biju pie acu ārsta , kurš nokonstatēja kreisajā acī paaugstinātu spiedienu un sašaurinātus asinsvadus, bet neesot no acs,esot no galvas. Visi šie simptomi turpinas nu jau kādas 2 nedeļas. Taisija datortomogrāfiju, biju uz magnētisko rezonansi (bez kontrastvielas), visur atbilde, ka viss kārtībā. Asins analīzēs viss labi, iekaisumus neuzrāda. Rentgens kaklam un mugurai normāls. Temperatūras paaugstinātas nav.Asinsspiediens zemāks par normu (man tāds parasti) Neirologs nosūtija uz doplogrāfiju, kurā apskatija kaklu un galvu. Viss labi, izņemot pierakstīts ”ACM,ACA,ACP dxt et sin slikta.Transtemporālā loga dēļ nereģistrē.Aa.vertebrales V4 dxt et sin, et a basilaris.Plūsmas ātrumi normas robežās,plūsma fizioloģiska” (transkraniālo artēriju dupleksa skenēšana ar krāsu dopleogrāfiju un spektra analīzi’). Sāpes galvā turpinas, tās nav visu laiku, bet periodiski un patstāvīgākas paliek vakaros. Pāris reizes bijusi stipra spiediena sajūta no galvas virsas, it kā uz galvas būtu uzlikts kaut kas. Pavisam nesen paralēli sāpēm galvā bija arī sāpes kakla apakšējā daļā pa vidu (tur kur sākas kakls) , žņaudzoša sajūta. Esmu nosūtīta uz angeogrāfiju,bet diemžēl ātrākais kad var uz to tikt ir jūlijs. Mans jautājums ir – ņemot vērā visus šos simptomus pēc kādas kaites tas viss visvairāk izskatās un ko man būtu nepieciešams vēl pārbaudīt ar ko šie simptomi varbūt varētu būt saistīti (varbūt kāda slimība vai kas cits)? Gribu ātrāk saprast kas ar mani ir un kapēc šīs patstāvīgās galvas sāpes kreisajā galvas pusē vienā punktā.

 

Labdien, Dace!

Diemžēl laiks atsevišķu iemeslu dēļ, kad saņēmu Jūsu jautājumu, ir jūlijs, iespējams, angiogrāfija ir jau veikta, kur iespējams ir noteikts sūdzību iemesls, jo jau minējāt, ka ārsts slēdzienā raksta „ACM, ACA, ACP dxt et sin- slikta“, angiogrāfijā var redzēt, kas tieši ir slikti- stenoze (sašaurinājums), kāda aneirisma (paplašinājums), nospiedums utt.? 

 

Atbildi sagatavoja Dr. Gita Vīnerte

Vecāmammai ir 2 tipa cukura diabēts, vai varētu būt, ka cukura līmenis turas augsts (lietojot izrakstītos medikamentu) tapēc, ka tiek lietota bērzu sula 2-3l dienā?

 

Labdien, Brigita!

ir divi jautājumi- vai tiek lietots apzināti 2-3 litri šķidrums dienā?, ja tas ir neapzināti, jeb ir lielas slāpes, tad nav kas kārtībā ar diabēta terapiju un tāpēc arī ir paaugstināts cukura līmenis. Pati bērza sula nav iemesls, lai butu stipri paaugstināts cukura līmenis asinīs. Es ietektu ar glikozes mērījumu dienasgrāmatu vērsties pie sava endokrinologa tera[pijas korekcijai.

 

Atbildi sagatavoja Dr.Gita Vīnerte

Labdien!

Sakiet, vai slimojot ar C hepatītu drīkst lietot uztura bagātinātāju ādai, matiem un nagiem “Dabiskais silīcijs “? Aptiekā teica, ka tas esot dabīgs līdzeklis, bet negribētos pasliktināt aknu stāvokli.

Paldies!

Labdien,Maija!

diemžēl jautājumu atsevišķu apstaķļu dēļ saņēmu novēloti, taču šo homeopātisko līdzekli drīkst lietot jūsu gadījumā, ja vien Jums nav alerģija uz kādu no šī preparāta komponenti.

Atbildi sagatavoja Dr.Gita Vīnerte

Labdien. Aizvakar sportojot nejauši nokritu un spēcigi apdauzīju kreiso roku, tagad jau otro dienu lielais īkškis un 3 lielie pirksti ļoti jūtigi, tādas kā skudriņas ja pieskaros kādam priekšmetam, nekas cits nesāp un nav redzamu lūzumu. Smēreju ar fastumgēlu, bet labāk nepaliek, vēlos uzzināt kas īsti par problēmu varētu būt?

 

Labdien, Mārtiņ,

Bez rentgena diemžēl lūzumu/ kaula plīsumu nevar izslēgt. Arī stipra sasituma gadījumā labošanās ir tikai pēc apmēram nedēļas. Es gan tomēr Jūsu sūdzību gadījumā ieteiktu veikt Rtg izmeklējumu.

Atbildi sagatavoja Dr. Gita Vīnerte

sveiki. ludzu dodiet padomu! esmu grutniecibas 18 nedelaa. manpirms 2 ned sakas smereshanas neliela, un biju aatrajos , pateica ka zemu placenta un tonuss.. izrakstijas zaales un majas, un sodien saka atkal smereties nedaudz, vai man atkal zvanit atrajiem, vai ko darit? jo pagajusho reizi atrajos pateica kamer pa kaaju negaazas, te nav ko dariit.! nezinu ko iesakt! loti gaiidisu atbildi

 

Labdien, Sinitja!

Šādā gadījumā, pēc neatliekamās palīdzības, vienmēr jāgriežas pie sava ārstējošā ārsta (ginekologa) uz konsultāciju, ārsts ar Jums izrunāsies un brīdinās par iespējamiem sarežģījumiem, kā arī kontrolēs to terapiju, kas ir oordinēta, jo netliekamā etapā oordinēto terapiju kādam ir tālāk jāvada un pacients jāpieskata.

 

Atbildi sagatavoja Dr.Gita Vīnerte

Sakiet lūdzu kas varbūt ir par infekciju,ka paliek sausas sarkanas lūpas,Paldies.

Labdien!

Nedomāju, ka te runa ir par kādu infekciju. Ja iemesls Jūsu sūdzība būtu infekcija, noteikti būtu vēl kādi citi simptomi. Ja sūdzības nepāriet, tad var doties pie dermatologa uz konsultāciju, iespējams, ka ir vienkārši vitamīnu trūkums.

Atbildi sagatavoja Dr.Gita Vīnerte

Sveicinati!

Manai 6 meneshus mazajai meitinjai gjimenes aarsts izrakstiija antibiotikas, jo vinjai bija acu infekcija un ljoti stipras iesnas un klepus. 3.dienaa peec zaalju lietoshanas es pamaniiju uz vinjas kjermenja izsitumus. Tie ir kaa sarkani mazi plekjiishi pa visu kjermeni iznjemot rokas un kaajas. Ljoti pamanaami ir uz galvinjas. Secinaaju, ka tas vinjai no antibiotikam. Paartraucu dot antibiotikas. Gribeju pajautaat vai esmu riikojusies pareizi, varbuut man nevajadzeeja paartraukt dot zaales?

Ar cienju
Liene

 

Labdien, Liene!

Diemžēl Jūsu jautājumu saņēmu ļoti novēloti, tikai tagad jūlijā un ceru, ka ar jūsu bērniņu ir viss kārtībā. Alerģijas gadījumā, medikamenta lietošana noteikti ir jāpārtrauc, un Jūs darijāt pilnīgi pareizi. Šādam mazam bērnam antibiotikas tiek parasti nozīmētas patiešām gadījumos, kad tas ir nepieciešams, tāpēc šādā gadījumā vienkārši konsultējieties ar ārstējošo ārstu, kāds cits medikaments jādod vietā

 

Atbildi sagatavoja Dr.Gita Vīnerte